Кокосова захар от цветовете на кокоса- органик

Кокосова захар от цветовете на кокоса- органик

Кокосовата захар е заместител на захарта, който от известно време набира популярност на пазара. Тя е направена от сока, който се извлича от кокосовата палма. Вкусът на чистата кокосова палмова захар е подобен на вкуса на кафявата захар.

При готвене тя е с много ниска температура на топене и изключително висока температура на изгаряне, така че може да се използва в печените продукти на мястото на обикновената бяла захар.

Според изследванията кокосовата захар може да бъде похвалена за своя нисък гликемичен индекс. Много експерти твърдят, че тя е по-добрият избор за хората с диабет в сравнение с обикновената бяла захар. Гликемичният индекс (ГИ) е мярка за това как храната повишава кръвната захар.

Казаното по-горе е добре за хората с диабет, които могат да използват кокосовата захар като подсладител, но те не трябва да я третират по различен начин в сравнение с обикновенната захар.

Тя осигурява точно толкова калории и въглехидрати, колкото бялата захар: около 15 калории и 4 грама въглехидрати на чаена лъжичка. Така че все още трябва да внимавате при планирането на храненето.

 

Енергийна стойност на 100 g :

Енергия2665/648KJ/kcal
Мазнини:62,40g/100g
от които наситени мастни киселини:47,6g/100g
Въглехидрати:4.7g/100g
от които захари:1.60g/100g
Протеини:6.20g/100g
Сол:0.098g/100g

Напишете отзив

Бележка: Коментарът Ви ще бъде видим след одобрение от наш администратор.
    Лош           Добър

Кокосова захар от цветовете на кокоса- органик

  • разгледан: 514
  • Код на продукта: BP-002
  • Наличност: В наличност
1бр. поръчки на този продукт
  • 1.60лв.

Посочената цена е за 100гр.